Ставимо на перше місце ваше здоров'я та планету завдяки екологічному покриттю для підлоги

Клімат і циркулярна економіка

Що для мене означає циркулярна економіка?

Ви дбаєте про планету, зміни клімату викликають у вас занепокоєння, ви бажаєте привернути увагу до проблеми марнування їжі та викидання одягу на смітник. Отже, як економіка замкненого циклу може виправити ці речі? І що б це означало для вас?

Економіка замкненого циклу – це вихід із системи, вибудуваної за принципом «Взяти – Виробити – Відправити у відходи». Вона починається з розробки заходів щодо переробки відходів для створення продукції із якісних матеріалів, які служать довше та можуть використовуватися знову і знову. Це забезпечує економію природних ресурсів та скорочення викидів вуглецю.

Вибираючи покриття для підлог Tarkett, ви усвідомлюєте, що отримуєте високоякісний продукт із якісних матеріалів, у тому числі перероблених. Цей продукт, розроблений для довготривалого використання, може бути безпечно перероблений, коли його життєвий цикл завершиться. Таким чином, ви можете бути впевнені, що робите свій внесок у захист планети.

From cradle to use, see how our flooring are designed, installed and used for quality living.

Переробка відходів

Чи знаєте ви, що краща розробка продукції може запобігти утворенню відходів?

Ви робите чудову роботу, переробляючи пластик, картон, бляшані банки і скло вдома. Але чи замислювалися ви коли-небудь, чому ми не можемо просто переробити все? Справа в тому, що процес переробки не такий простий, як здається. Залежно від окремих матеріалів і різних комбінацій матеріалів у продукті це може бути складним завданням. Ось чому застосування кращого підходу до розробки продукції – використання якісних матеріалів – може дійсно змінити ситуацію на краще.
У Tarkett ми починаємо з еко-дизайну нашої продукції та оптимізації наших матеріалів, використовуючи всесвітньо відому концепцію Cradle to Cradle® - спосіб розробки продукції, який сприяє правильному вибору матеріалів. Це нам дає кращі шанси запропонувати вам більш екологічну продукцію та мати можливість видобувати та використовувати ці матеріали знову після завершення строку експлуатації. Цілий ряд нашої продукції для офісних та житлових приміщень удостоєний сертифікатами Cradle to Cradle® від срібного до золотого рівня.

.

Тож як ми здійснюємо переробку нашої продукції?

Завдяки нашій програмі збору та переробки ReStart®* ми збираємо та переробляємо відходи після укладання покриття для підлоги та безпосередньо саме покриття, після завершення експлуатації. Ми є єдиним виробником у Європі, який має спеціальну фабрику з переробки килимового покриття, що «замикає життєвий цикл» килимової плитки. Крім того, ми перші у переробці багатьох категорій покриттів для підлоги після завершення строку експлуатації, створюючи високоякісні матеріали для нової продукції.
*тільки для професіоналів

Yongsters chatting in a room

Перероблені матеріали

Перетворення цінних ресурсів на нову продукцію

Йдеться не лише про переробку наших власних відходів від покриття для підлоги. Ми постійно шукаємо можливості замінити традиційні матеріали (видобутих із надр Землі) на високоякісні перероблені альтернативи. Ми докладаємо спільних зусиль, щоб перетворити деякі незвичайні «відходи» з інших галузей промисловості на корисні матеріали для створення нашої продукції – від залишків карбонату кальцію, що залишилися після очищення питної води, до ПВБ (пластикової) плівки зі старих автомобільних вітрових стекол та нейлону від викинутих рибальських сіток. Тому що коли йдеться про відходи, кожна часточка збереженого і повторно використаного брухту має значення. Це допомагає не тільки зберегти природні ресурси світу, але й боротися зі зміною клімату, зменшуючи споживання електроенергії та скорочуючи витрати води, необхідні для видобутку та переробки первинних матеріалів.

.

Зміна клімату

Як мій вибір може вплинути?

Ми всі стурбовані зміною клімату. Але що це означатиме для нас? Швидке глобальне зростання температури до 4°C до 2100 року, дуже ймовірно, призведе до інтенсивніших і частіших стихійних лих.

У Tarkett ми вирішуємо цю проблему, розробляючи нашу продукцію відповідно до принципів економіки замкненого циклу. Це дає нам змогу зменшити вуглецевий слід нашої продукції на кожному етапі її життєвого циклу – від пошуку сировини до переробки.

.

Виробництво нашої продукції на заводах, де дотримання концепції сталого розвитку є пріоритетом, також сприяє скороченню нашого вуглецевого сліду. Наразі в нашому загальному балансі енергоспоживання 38% із відновлюваних джерел, таких як сонце чи вітер. На 12 наших заводах ми використовуємо 100% електроенергії, виробленої із відновлюваних джерел та постійно впроваджуємо інновації, щоб зменшити споживання енергії та підвищити енергоефективність. Ми знаємо, що ви прагнете отримати більше, ніж просто гарне покриття для підлоги. Вам потрібно покриття, яке відповідає вашим екологічним прагненням, щоб ви могли зробити свій внесок у запобігання зміні клімату та глобальному потеплінню. 

Робити свідомий вибір. Для людей і планети.
Tarkett Human-Conscious Design®

.

Завантажити наш звіт про сталий розвиток

Дізнайтесь більше про сталий розвиток

Що таке сталий розвиток?

Компанія Tarkett прагне позитивно впливати на ваше життя, надаючи вам впевненість у тому, що ви зробили правильний вибір для своєї сім'ї та навколишнього середовища, обравши покриття для підлоги Tarkett.

Good materials

Our material choices matter. This is why our good material choices are scrutinised by third-party experts and we’re always trying to do better, making material choices that are good for you and the environment.

Health and wellbeing

Making your home healthier – We put your health first, designing flooring that contributes to better air quality in your home, keeps noise levels low and is a pleasure to walk on.

Related collections