Наш підхід до сталого розвитку

Що таке сталий розвиток?

Що для нас означає сталий розвиток?

У Tarkett ми прагнемо створювати покриття для підлоги, безпечні для людей і планети. Ми розробляємо всю нашу продукцію з ретельним урахуванням потреб нинішніх і майбутніх поколінь. Ми називаємо це концепцією Tarkett Human-Conscious Design®. Ми прагнемо позитивно впливати на ваше життя, даючи вам впевненість у тому, що ви зробили правильний вибір для своєї сім’ї та навколишнього середовища, обравши покриття для підлоги Tarkett. 

Тож на чому ми зосереджуємось і що це означає для вас? 

Постійне прагнення до більшого змушує нас переходити межі можливого, створюючи загрозу для нашої планети. Правила гри мають змінитись. Нам потрібно знайти спосіб досягати більшого з меншими витратами. Для нас це означає менше відходів, менше вуглецевих викидів, зміцнення благополуччя наших споживачів та максимально доказовий підхід.

Принцип «менше означає більше» дійсно працює. Ось чому ми прагнемо забезпечити:

  • Менше відходів і вуглецевих викидів для боротьби зі зміною клімату та створення економіки замкненого циклу.  Tarkett – перший виробник покриттів для підлоги, що освоїв замкнений цикл переробки використаних килимових покриттів, натурального лінолеуму та вінілових* покриттів для підлоги. До 2030 року принаймні 30% нашої сировини буде вироблятися з перероблених матеріалів, а викиди парникових газів на всіх ланках нашого виробничо-збутового ланцюжка буде скорочено на 30%.
  • Надавати більше доказів і використовувати лише якісні матеріали.  Ми ставимо перед собою амбітні цілі у сфері сталого розвитку та звертаємось до наукових установ і державних органів за незалежною оцінкою нашого прогресу, а також прагнемо до абсолютної прозорості, розповідаючи вам про нашу продукцію та якісні матеріали, які ми використовуємо.
  • Зміцнювати благополуччя споживачів та підвищувати стандарти якості повітря у приміщенні. Скорочення нашого вуглецевого сліду в жодному разі не ставить під загрозу якість нашої продукції або ваш комфорт, здоров’я та загальний добробут. Ми розробляємо покриття для підлоги, які сприяють поліпшенню якості повітря у вашому будинку, знижують рівень шуму і по яких просто приємно ходити.

Членство та сертифікація

Ми ставимо перед собою амбітні цілі у сфері сталого розвитку та звертаємося до незалежних організацій з метою оцінки нашого прогресу. Наприклад, ми співпрацюємо з науково-дослідним інститутом EPEA для застосовання принципів Cradle to Cradle® у всій нашій діяльності. Ми також співпрацюємо з неурядовими організаціями, галузевими асоціаціями та урядами і беремо участь у колективних діях. Наприклад:

•    Ми беремо участь в реалізації ініціатив Globe EU 
•    Ми є членом Фонду Еллен Макартур 
•    Ми застосовуємо десять принципів Глобального договору Організації Об’єднаних Націй (ГД ООН), щороку повідомляючи про наші результати, щоб відповідати стандарту  вдосконаленого рівня (Advanced), якого ми досягли в 2012 році.
•    Ми сприяємо досягненню кількох Цілей сталого розвитку ООН (ЦСР).
 

Шлях до кращого покриття для підлоги.

.

Завантажити наш звіт про сталий розвиток

Дізнайтесь більше про сталий розвиток

Climate and circular economy

Contributing to a better future, together. We tackle climate change and resource scarcity by eco-designing our products, using recycled content and recycling our flooring when they reach end of life.

Good materials

Our material choices matter. This is why our good material choices are scrutinised by third-party experts and we’re always trying to do better, making material choices that are good for you and the environment.

Health and wellbeing

Making your home healthier – We put your health first, designing flooring that contributes to better air quality in your home, keeps noise levels low and is a pleasure to walk on.