Тренди дизайну ванної кімнати для натхнення у створенні інтер’єру

Тренди дизайну ванної кімнати для натхнення у створенні інтер’єру

Найменша та разом із тим одна з найбільш значущих частин житла — ванна кімната. У дизайнерській концепції цього приміщення має втілюватися функціональність, естетика та зручність. Навіть обмежений простір можна облаштувати так, щоб створити в себе вдома атмосферу SPA. І ми розкажемо, як це зробити.
 

Дизайн маленької ванної кімнати

Окрім того, що в однокімнатній квартирі потрібно мінімізувати кількість елементів та ретельно продумати їхнє розташування, головне питання «бути чи не бути?» трансформується в «душ чи ванна?».

Коли важливий кожен сантиметр площі й до того ж ви не відносите себе до поціновувачів проведення вечорів у піні та ароматичних оліях, ванну можна демонтувати та встановити замість неї душ, пральну машину та систему зберігання, адже сантехніку та меблі розмістити в обмеженому просторі досить проблематично. У процесі вибору душової кабіни також є свої тонкощі: віддайте перевагу моделі без піддона й зі скляними розсувними дверцятами.

Якщо в цій «битві» усе ж таки виграла ванна, у пригоді стануть дизайнерські тенденції з Японії та Китаю. Така сантехніка значно компактніша за стандартну, тож гармонійно впишеться у скромне за розмірами приміщення.

Роль «першої скрипки» у такому облаштуванні доречно відвести стіні поза ванною. Її можна виділити кольором, текстурою, освітленням — усім, що вигідно контрастуватиме зі світлими прилеглими стінами.

Зробити акцент можна на плитці: імітація каменю чи мармуру надасть кімнаті вишуканості.
Створити ілюзію нескінченного простору можна за допомогою дзеркал, елементів зі скла чи прозорого пластику.

Альтернатива підвісній раковині — накладна чаша на стільницю. Дизайн ванної кімнати в хрущовці особливо виграє від виробу нестандартної форми, що вражає своєю ефектністю.

Білий, бежевий, кремовий, сірий та інші світлі тони допомагають візуально розширити простір. Проте це не означає, що не можна оздобити кімнату в темному чи чорному кольорі. Головне правило тут — витримані пропорції, допомога дзеркал та кількох джерел освітлення. Переконайтеся самі, що це неабияк елегантно, а ще трохи загадково.

Для стилістичного оформлення кімнати малих розмірів є багато рішень. На додачу до мінімалізму, гармонійний вигляд має стиль хай-тек з його збалансованим поєднанням функціональності та стриманої геометричної краси. У такій кімнаті панують скло, дзеркала та метал.

Поєднання фактурного облицювання, індастріал-елементів та ілюзії великого простору напряму лофт чудово окреслить мале приміщення.

Якщо ви прагнете втілити в кімнаті простоту та водночас стриманий домашній комфорт, зверніть увагу на скандинавський стиль. Світле оздоблення чудово підкреслять яскраві вкраплення у вигляді візерунків із мозаїки чи кахельної плитки.

IN_HP_EasyLiving_Chevron_Cappuccino_14561.jpg

Інтер’єр просторого приміщення

У великій ванній кімнаті можна втілити все, чого душа забажає. На додачу до основних елементів сантехніки тут помістяться біде, додаткова раковина, пральна машина із сушаркою, туалетний столик і стільці, місткі системи зберігання чи навіть домашня сауна, а обмежень щодо стилістичного напряму та колірних рішень зовсім немає.

Проте великій площі — велика відповідальність. Щоб чимала кількість елементів не створювала хаос, потрібно грамотно зробити акценти та зонувати простір. Естетично «розбити» приміщення на функціональні частини можна за допомогою перегородок, кольорів, освітлення.

Підійдуть будь-які форми, забарвлення та матеріали — скло, бронза, масив деревини, суцільний шматок каменю, акрил або чавун. Оригінальна модель ванни стане композиційним центром кімнати.

Інтер’єр в класичному стилі неабияк пасуватиме кімнаті «імператорських» розмірів. Створити аристократичну атмосферу допоможуть натуральні матеріали, ванна на ніжках, дзеркало в розкішній рамі, витончена кришталева люстра, золочені чи бронзові елементи сантехніки.

Мальовничий дизайн із м’якими лініями напряму модерн також чудово впишеться у просторе приміщення. Природні мотиви, фактурні криволінійні орнаменти та цікаві художні прикраси — основи такого стильового рішення.
 

IN_LVT_StarfloorClickUltimate30_36005010_002.jpg

Дизайн ванної кімнати з вікном

Вікно — не лише естетичний елемент. Воно виконує роль додаткового джерела освітлення, візуально збільшує простір та ніби насичує його повітрям, а ще може «показувати» мальовничий вид. Таке рішення більш типове для інтер’єру ванної кімнати в будинку, хоча зустрічається і в звичайних квартирах.

Традиційний варіант — невелике віконце високо під стелею, що часто може виходити на вулицю. Його можна так і залишити, а можна замінити звичайне скло матовим або прикрасити. Гарний вигляд матиме яскрава рама, а надзвичайно витончене рішення — вітраж, що може стати центром фокусування уваги.

У санвузлі площею понад 6 кв. м гармонійний вигляд матиме панорамне чи французьке скління. Особливого шарму вікну надає арочна, кругла чи інша нестандартна форма. Вікна середнього розміру можна закрити лаконічними жалюзі. Чудовий вигляд матимуть легкі фіранки, що можуть також прикрашати приміщення.

Стриманим і стильним є поєднання прозорого та матового скла, дуже ефектний вигляд мають вітражі на великих вікнах.
 

Дизайн ванної кімнати з душовою кабіною

Душову кабіну можна гармонійно вписати в інтер’єр, а можна зробити основною окрасою приміщення.

Об’ємний гідробокс одразу привертає увагу. Повністю ізольована конструкція не дає вологості сягнути критичних позначок, відтак ви можете оздобити кімнату деревиною чи шпалерами. Мініваріант «масажного кабінету» доцільно встановлювати у великому приміщенні, адже в умовах обмежених квадратних метрів він просто «окупує» весь простір.

Підсвічування та оригінальні елементи моделі надають кімнаті справжнього футуристичного вигляду.

Для скромного планування оптимальне рішення — відкрита кутова чи прямокутна кабіна. Особливу гармонію створює модель зі скляними перегородками — вона ніби розчиняється у просторі.

Стильний вигляд має душова кабіна в ніші. Вона огороджена із трьох боків, тому достатньо встановити міцну прозору перегородку висотою до стелі.
 

IN_HP_VeriCore.jpg

Дизайн ванної кімнати з кутовою ванною

Кутові ванни вирізняються різноманіттям форм і матеріалів — вибрати вдалий варіант можна для приміщення будь-якого розміру. До того ж ванну неважко встановити своїми руками. Завдяки конструкційним особливостям, незважаючи на мініатюрність, вона вміщує багато води, а на додачу може мати функції гідромасажу та підсвічування.

Компактна чаша, поєднана з душовим куточком, — варіант «2-в-1» для тих, хто хоче в невеликому приміщенні залишити і ванну, і душ. Можна вибрати зручну ергономічну модель із місцем для сидіння. Як стінка кабіни доречний вигляд матиме скляна перегородка.

Ванну можна огранити багатокутним подіумом — це безумовний плюс до оригінальності дизайну великої кімнати.

Окрім такого рішення, є інші варіанти оформлення передньої грані: опуклі, рельєфні, краплеподібні тощо.
 

IN_iD_Essential_Click_24722000_004.jpg

Дизайн ванної кімнати з туалетом

Суміщення підійде не тільки для обмежених у площі квартир, а й для заміських будинків.

У такому варіанті планування візуально розширити територію допоможуть підвісна раковина та унітаз. Окрім того, що це модно та практично, таке рішення забезпечить легке прибирання та дасть можливість установити знизу шафку з поличками для зберігання речей.

Акцентна стіна стане чудовим елементом поділу простору на зони.У зонуванні та створенні ефекту безмежності допоможуть прозорі перегородки.

Облаштування просторої суміщеної ванної кімнати обмежене тільки фантазією та фінансовими можливостями. Одна із порад: для великої родини краще встановити два умивальники.
 

Дизайн ванної кімнати на мансарді

Чарівні схили мансардного приміщення роблять його чудовим вибором для такого затишного та релаксаційного місця, як ванна. Проте облаштування має свої особливості.

Похилі стіни «крадуть» об’єм у горища, тому його треба компенсувати. Звичайно, візуально. У цьому допоможуть нейтральні тони, плитка приглушеного тону із блискучою емаллю та грамотно розставлені акценти освітлення.

В односхилій мансарді сантехніка гармонійно впишеться під скоси.

У двосхилому приміщенні ванну та душову кабіну можна поставити посередині.Вибирайте оригінальні, майже невидимі системи зберігання, що створять атмосферу легкості.

Дизайн плитки ванної кімнати

Наостанок наведемо кілька порад, що допоможуть у виборі матеріалу для облицювання —плитки, що є одвічною класикою.

Якщо ви прагнете практичного рішення — вибирайте плитку в світлих тонах. На ній менше помітні плями води, що зумовлені її жорсткістю. 

Текстурована сіра плитка має просто розкішний вигляд. Вироби великого розміру вирізняються ефектністю.

Реалістична імітація природних матеріалів створює надзвичайно вишуканий інтер’єр.

Стильним рішенням буде плитка з візерунком печворк, геометричним орнаментом, пяти- та шестикутна.

Використовуйте ці ідеї та поради дизайнерів — створюйте вдома свою ідеальну зону релаксу.
 

IN_GPL_Ferrostone_Multicolor.jpg