Як створити дизайн квартири

Як створити дизайн квартири

Стильний, функціональний та продуманий до дрібниць — таким має бути дизайн сучасного житла. Підходів до його створення може бути декілька: або замовити у спеціалістів, або справлятися самотужки. В першому випадку ви будете повністю позбавлені зайвих клопотів та зекономите час, проте послуга, зазвичай, не з дешевих. У другому — можна не витрачати зайві кошти та застосувати всі свої здібності, але при цьому доведеться передивитися купу матеріалів, зробити креслення та все ретельно спланувати. Щоб максимально полегшити вам цей процес, в статті блогу ми зібрали поради  — прислухайтеся до них, та облаштуйте оселю, як мріяли.

IN_HP_502_Housing_Living_Rooms_7877046.jpg

Як зробити дизайн квартири: сім раз відмір

Навіть якщо у вас немає освіти в області архітектури та дизайну, оздобити житло буде по силам. А щоб ремонт не перетворився на стихійне лихо, перш за все необхідно правильно розробити план та не відступати від нього — в цьому допоможуть креслення.

Отож, спочатку дизайнер-початківець має «озброїтися» вимірювальними приладами та визначити точні заміри оселі, бо навіть найкреативніша ідея може виявитися невтіленою через брак площі. Всі кути, довжина та висота стін, віконного прорізу, підвіконь — враховуйте найменші дрібниці, адже на кадастровому плані різниця в п’ять міліметрів може і не мати значення, проте при облаштуванні може зіграти злий жарт, наприклад, стіл в запланованому місці не поміститься. Задля цього роздрукуйте план квартири та вкажіть на ньому всі реальні розміри приміщень, відмітьте комунікації, висоти, а з допомогою компасу визначте сторони світу. Якщо ж не впевнені у власних силах, краще запросити професійного замірника — він зробить це швидко та порівняно недорого.

Далі необхідно накреслити цей план в зменшеному масштабі. Гарна новина в тому, що зробити це можна як від руки — з допомогою лінійки та олівця, так і на комп’ютері в спеціалізованому програмному забезпеченні. До речі, у вибраному софті можна буде створити і дизайн-проєкт. До найпоширеніших безкоштовних «інструментів» відносять:

  • Planner 5D — ця програма є прекрасним прикладом того, як зробити дизайн кімнати самому у онлайн-режимі або у встановленій в комп’ютері. Вона відрізняється доступністю, надзвичайно простим інтерфейсом та швидким завантаженням елементів.
  • Remplanner. Зручний та простий інтерфейс, безліч варіантів планування та розстановки меблів, опція приблизного розрахунку матеріалів — основні переваги софту.
  • Planoplan — чудовий варіант для тих, хто бажає втілити у оселі дизайнерські фантазії, та при цьому готовий витратити деякий час на опанування програми.
     
IN_SEE_Tango_Classic_Oak_Copper.jpg

Як створити дизайн кімнати: вдале наповнення

Після того, як ви визначилися з розмірами та зробили креслення, переходьте до «начинки». Тут головне — визначитися зі стилем, адже на вибір оздоблювальних матеріалів, меблів та декору прямим чином впливатиме інтер’єрний напрямок. До того ж, потрібно вирішити, що точно має бути в квартирі, наприклад, барна стійка на кухні, ліжко розміру king-size, душ замість ванни тощо. Окрім уподобань, при виборі стилістичної концепції важливо зважати на розміри оселі, — адже не кожен напрям гармонійно впишеться в наявні квадратні метри — а також її особливості (низьку/високу стелю, недостатню кількість природного освітлення через малі вікна і т. д.).

До прикладу, в смарт-квартирі чи невеликій оселі в хрущовці недоречно виглядатиме оздоблення в розкішному стилі ампір, класичному чи бароко, адже вони вимагають простору. Найкращий варіант в цьому випадку — лаконічний мінімалізм, де кожен предмет «знає» своє місце, стриманий скандинавський напрям, витриманий в світлих тонах, ультрасучасний хай-тек, що виблискує скляними та металічними поверхнями, чи прованс, що зачаровує сільською простотою та французьким шармом. Представників креативних професій має зацікавити лофт, що поєднує урбаністичну стилістику з елементами богемного життя. До житла, розташованого біля водойми, найкраще пасуватиме середземноморський стиль з відповідними морськими елементами та біло-синьою кольоровою гамою.
 

IN_SEE_Premium_Akron_10.jpg

Щоб мати більш точні уявлення про візуальні особливості кожного напрямку, радимо передивитися фотографії в журналах чи інтернеті (наприклад, в Instagram чи Pinterest), і зробити вибір залежно від власного смаку та кількості «квадратів», що знаходяться в розпорядженні.

Коли ви визначилися зі стилістичним напрямком, переходьте на наступного кроку — розміщення на плані усіх своїх дизайнерських побажань відносно меблів, прикрашання, елементів освітлення тощо. Якщо ви бачите, що без перепланування не обійтися, зважте, що в цьому випадку доведеться звертатися за дозволом до місцевого філіалу Архітектурно-будівельної контори.

Як самому зробити дизайн квартири та бути впевненим у результаті? Дуже зручно, коли у обраній програмі можна «прогулятися» 3D-туром — тут креслення від руки програє цифровому варіанту. Це дозволить мати наочне уявлення, як виглядатиме комплексна картина та окремо дизайн кожної кімнати, наскільки зручним для щоденного побуту виявиться інтер’єрне планування та які оздоблювальні матеріали краще використати.

Отож, придумати облаштування власної оселі не так важко, як здається на перший погляд. Для цього достатньо зробити всі заміри, позначити їх на плані, передивитися ідеї оздоблення та змоделювати картину майбутнього дизайну.