Як створити рустикальний стиль в інтер’єрі

Як створити рустикальний стиль в інтер’єрі

Підвищення рівня екологічної свідомості повільно, але впевнено впливає на дизайн меблів та інтер’єрів. Інтерес до природи зріс. Пишність та досконалість світу рослин стали одними з основних джерел натхнення. Якщо ви дозволите природі увійти до вашого дому, це однозначно збагатить ваше життя та життя вашої родини. Оселя випромінюватиме тепло, стане органічною та гармонійною, що, безумовно, позитивно позначиться на вашому повсякденні.

Природні кольори

Сміливо використовуйте широкий спектр природних кольорів у інтер’єрі дому. Завдяки вкрапленням спокійних натуральних відтінків зеленого, синього та жовтого ваш простір стане затишним, надихатиме вас. Шукайте натхнення у довкіллі — розташованому неподалік парку, біля річки чи моря. Не стримуйте фантазії і, використовуючи натуральні кольори, розфарбуйте свій дім так, ніби це полотно художника.

Не забувайте, що ви можете також скористатися різноманітними варіантами шпалер із яскравими природними візерунками. Невеличкий ремонт здатен цілковито змінити оселю. На додаток таким чином ви та ваша сім’я станете ближчими до природи.

Натуральні матеріали

Наповніть свій дім меблями з твердих порід дерева. Ці предмети інтер’єру служать довше. Окрім того, такі меблі виробляють із сировини, отриманої шляхом контрольованої вирубки дерев. Також, коли ці речі вийдуть з ладу, їх можна буде стовідсотково переробити та повернути в довкілля без жодних шкідливих наслідків для нього.

Вибирайте штори, портьєри, наволочки, чохли для меблів нейтральних природних тонів. Перш ніж придбати ці речі, переконайтеся, що їх виготовлено з натуральних матеріалів (наприклад, бавовни та льону).

 

Декор з лози, сухих квітів і листя ідеально впишеться в загальну композицію. Ви навіть можете виготовити такі речі самостійно, втіливши власний творчий задум. Приміром, зробіть із паличок багет для своїх сімейних фотографій, вставте в рамки й повісьте на стіну пресовані листя та квіти. Особливого шарму помешканню нададуть і виготовлені з переробленого паперу мініатюрні скульптури, розташовані у кожному куточку вашого дому.

 

Кімнатні рослини

Прикрасьте свою оселю різноманітними рослинами. Вони не лише наблизять дім до природи, а й позитивно вплинуть на якість повітря. Рослини можуть стати чудовим елементом оформлення помешкання, саме тому дизайнери інтер’єрів почали активно інтегрувати їх у свої проєкти.

Поставте горщики з квітами на підвіконня. Таким чином рослини отримуватимуть достатньо природного світла. Окрім того, підвіконня (простір, який нерідко ніяк не використовують) матиме вельми привабливий вигляд. Обов’язково поставте рослини в кожній кімнаті, але не забудьте врахувати, за яких умов вони квітнуть.

Естетична та корисна ідея — вирощувати вдома трави та спеції, як це роблять і найкращі кухарі. Відведіть на своїй кухні невеликий куточок, де вирощуватимете трави, які за потреби використовуватимете. Домашній «город» можна облаштувати на вікні, невеликій дерев’яній полиці або на непотрібних сходах. Таким чином свіжішою стане не лише ваша кухня, а і їжа.

 

Дерев’яна підлога

Чи є кращий природний матеріал, ніж дерево? Чи існує якісніша підлога, ніж та, що виготовлена з цієї чудової сировини? Таке покриття не лише має гарний вигляд. Дерев’яна підлога подарує вашій оселі затишність і тепло, притаманні лише натуральним матеріалам.

Завдяки наявності покриття найрізноманітніших кольорів і фактур, ви матимете змогу за власним смаком облаштувати інтер’єр у будь-якому стилі. Дерев’яна підлога стане не тільки окрасою вашої оселі. Поклавши таке покриття, ви подбаєте і про власне здоров’я. Адже, дерев’яна підлога не притягує пил, запобігаючи таким чином чималій кількості хвороб дихальних шляхів.

 

Скористайтеся найкращим, що пропонує природа, плекайте, захищайте та глибоко поважайте її. Своєю чергою, таке ставлення до довкілля дасть набагато більше, ніж ви очікуєте. Відчуйте себе частиною природи, нехай вона увійде до вашого дому та тішитиме вашу родину.